Een warme eindejaarsperiode, ook voor zij die het moeilijk hebben in regio Lummen

De eindejaarsperiode doet ons extra stilstaan bij zij die het moeilijk hebben in onze maatschappij. Hiervoor hoeven we meestal niet lang rond te kijken, vermits armoede ook in Vlaanderen jammer genoeg nog steeds een prangend probleem is. Vandaar dat RC Lummen NG reeds 3 jaar geleden besliste om een samenwerking op te starten met 2 Lummense organisaties: Sint-Vincentius en Het Open Poortje, die zich zich al geruime tijd inzetten op het vlak van armoedebestrijding en er alles aan doen wat in hun mogelijkheden ligt om de noden te lenigen.
Onze eindejaarsactie bestond uit steun voor de samenstelling van kerstvoedselpakketten voor Sint-Vincentius Lummen. Met een aantal clubleden tekenden we voor het vierde jaar op rij present om samen met de vrijwilligers van Sint-Vincentius Lummen de jaarlijkse kerstvoedselpakketten samen te stellen. Naast onze hands-on hulp zorgde onze financiƫle bijdrage ervoor dat de klassieke kerstvoedselpakketten konden aangevuld worden met vers fruit en dat elk gezin ook een pakket met hygiƫne- en verzorgingsproducten bezorgd kreeg.
Een prangende vaststelling is dat het aantal pakketten dat wordt samengesteld voor de kerstactie jaar-op-jaar blijft stijgen. Ook het aantal en aandeel van gezinnen met zeer jonge kinderen stijgt zorgbarend. Zo stelden we tijdens deze editie ruim 100 pakketten samen die aansluitend via het OCMW van Lummen verdeeld werden onder de meest behoeftigen in Lummen.

Naast het maken van kerstvoedselpakketten voor Sint-Vincentius Lummen, waren we ook van de partij om het kerstfeest van Het Open Poortje mee in goede banen te leiden. Traditiegetrouw biedt Het Open Poortje tijdens de eindejaarsperiode een 4-gangen kerstmenu aan aan haar doelgroep. Deze editie tekenden een 130-tal gasten die het dagelijks moeilijk hebben om de eindjes aan mekaar te knopen present.

Door ons als Rotary Club mee op het terrein in te zetten voor sociale projecten, versterken we de banden met de gemeenschap waarin we actief zijn. De dankbaarheid vanuit de organisties en doelgroepen is ook steeds weer hartverwarmend. Een positieve stimulans die ons verder zal blijven aanzetten tot het opzetten van toekomstige serviceacties.